Belföld

Büntetés elé néz Bencsik, a Fidesz kiszavazója

Bencsik-Janos(430x286).jpg (bencsik jános)
Bencsik-Janos(430x286).jpg (bencsik jános)

Rogán kedden kilátásba helyezte Bencsik Jánosnak, hogy pénzbüntetés elé néz. Ha valóban így büntetik a politikust, ismét részletfizetést kér majd – írja a hvg.hu.

Kedden a parlamentben két alkalommal is kiszavazott a Fideszből Bencsik János volt klímaügyi helyettes államtitkár. A földalapról szóló törvénymódosítóra és az Iszlám Állam elleni koalícióra szavazott tegnap nemmel a fideszes Bencsik János. Utóbbiban így is megvolt a parlamenti kétharmad, előbbivel viszont megbukott az a kormánytörekvés, hogy a nemzeti parkok földjét elvéve, azt a Földalaphoz csapja.

Tatabánya korábbi vezetője. Bencsik egyszer már fizetett a lelkiismerete miatt 300 ezer forintot. Legutóbb tavaly decemberben a két trafiktörvénymódosító törvény szavazásakor, illetve két hónapja, a paksi dokumentumok titkosításról szóló parlamenti szavazáskor nyomott nemet.

Bencsik János hvg.hu-nak elmondta: az összeget már befizette, de arra részletfizetési lehetőséget kért, és kapott. “Remélem, ennyi tolerancia még most is maradt a rendszerben” – tette hozzá, mivel a keddi két kiszavazása miatt vélhetően ismét ezzel bünteti majd meg a Fidesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik