Belföld

Bakondi nem hagy ott mindent

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója szívügyének tekinti a közszolgálati életpályamodell kialakítását, és a jövőben is hasznosítani kívánja a szervezet kiépítése során megszerzett tapasztalatait.

A tűzoltó altábornagy az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában elmondta: 2000 óta vett részt a katasztrófavédelem szervezetének kialakításában, az elmúlt másfél évtized legnagyobb kihívásának a vörösiszap-katasztrófát nevezte. Ugyancsak nagy kihívásként beszélt a 2000-es ciánszennyezésről, az akkori tiszai árvízről. Szintén jelentős erőfeszítést igényelt a 2001-es beregi gátszakadást követő újjáépítés – jegyezte meg.

Szívügyének tekintette a közszolgálati életpályamodell kialakítását, amellyel tavaly nyáron bízta meg a kormányzat. A törekvés célt ért, ugyanis éppen kedden szavazta meg az Országgyűlés az erről szóló törvényt, amelynek nyomán javulnak a rendvédelmi dolgozók jövedelmi viszonyai – mondta.

Bakondi Györgyöt, a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság eddigi vezetőjét megbízott főigazgatóként Tollár Tibor vezérőrnagy, az OKF eddigi helyettes vezetője váltotta a szervezet élén, megbízott főigazgatóként.
Áder János köztársasági elnök a szolgálati felső korhatár elérése miatt mentette fel a szolgálat alól az altábornagyot, egyben a belügyminiszter hat hónapra bízta meg az OKF vezetésével Tollár Tibort.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik