Belföld

Rendezőként tér vissza a szkinhedvezér politikusnő

Király B. Izabellát Szaddám Huszein rezsimje helyett most az emberminisztérium, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia pénzeli.

Az Index szúrta ki egy plakáton, hogy Király B. Izabella színházi rendezőként tér vissza. A portál emlékeztet: Király B. Izabella 1990-ben az MDF színeiben jutott be az Országgyűlésbe, majd kilépett onnan és 1993-ban egy csomó szkinheddel együtt megalapította a Magyar Érdek Pártját, amivel egyszerre váltott ki félelmet és nevetést, ahogy telt az idő, inkább az utóbbit. A párt 1999-ben együttműködésre szerződött Szaddám Huszein pártjával. Az iraki diktátor bukása után az új hatalom nyilvánosságra hozta azoknak a külföldieknek a névsorát, akiket a bukott rezsim anyagilag támogatott, cserébe az Egyesült Államok elleni lejárató kampányért, köztük volt a Magyar Érdek Pártja is.

Hosszú csend után Király B. Izabella az abonyi önkormányzati választáson tűnt fel, de nem mint induló, hanem mint a fideszes polgármesterjelölt támogatója. A helyi lapban arról írt, hogy Abony vezetése „teljesen elnőiesedett, s bár igen tehetséges, rátermett nők vezetik intézményeinket, mégis, városunk élén végre egy férfit szeretnék látni!”

A közel-keleti diktatúrákat és szkinhedeket maga mögött hagyó egykori politikusnő most a budapesti Térszínházban tűnik fel: a Nagyabonyi Színkör vendégjátékát, Vörösmarty Csongor és Tündéjét rendezi, amiből a plakát tanúsága szerint egyszerre varázsol sci-fit, vígjátékot, népmesét és bölcseleti drámát. A plakát tanúsága szerint a Huszein-rezsim helyett már az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia támogatja Király B. Izabella munkásságát.

Király B. Izabella itt még Irak mellett kampányolt, a Nyugati aluljáróban. Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik