Belföld

Dübörög a Fidesz Orbán-családot segítő programja

tiborcz-istvan(960x640).jpg (tiborcz istván)
tiborcz-istvan(960x640).jpg (tiborcz istván)

A Demokratikus Koalíció (DK) amint teheti, kivizsgálja Tiborcz István közbeszerzéseit.

Az ellenzéki párt szerint áprilisban is „dübörög a Fidesz családsegítő programja”. a miniszterelnök veje újabb 340 millió forinttal gazdagodott, miután nemcsak Gyálon, Alsópáhokon, hanem az újpesti focistadionban is az ő érdekeltségében álló cég fejleszti a világítást. “Tiborcz István közbeszerzéseivel persze Orbán Ráhel “saját lábai” is sokasodnak” – írta közleményében Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja.

Szerinte a kormányfő veje a fele királyság helyett generációkon átivelő gazdagságot kapott Orbán baráti közbeszerzési rendszerétől. “Akár a munka becsületének megmentése is lehetne, hogy a Fidesz kormányzása alatt egy villany- és egy gázszerelő kerültek az ország leggazdagabbjai közé, ha egyikőjük nem Felcsút polgármestere, másikuk pedig nem a miniszterelnök veje lenne”.

A DK szerint az, hogy Orbán Viktor veje milliárdos lett a közvilágítás-fejlesztésből, európai szemmel nem fényt, hanem sötétséget hozott Magyarországra. A Demokratikus Koalíció az Orbán-kormány bukását hozó előrehozott választások után ki fogja vizsgálni a Fidesz korrupt közbeszerzési rendszerének összes pályázatát, mert megengedhetetlennek tartja, hogy “az európai  fejlesztési pénzek milliárdjai a miniszterelnök családjánál landoljanak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik