Belföld

Vona: nix Orbán, nix Simicska

Vona Gábor (Vona Gábor)
Vona Gábor (Vona Gábor)

A Jobbik elnöke a Mandinernek azt mondja, Tapolcán a 20. század pártjait legyőzte a 21. század.

A Jobbik elnöke biztosra veszi jelöltjük győzelmét, hiszen éppen Rig Lajos lakóhelyén nincsenek még összesítve a voksok, de Tapolcán az összes szavazókörben nyertek. Csak matematikai esélye van, hogy megfordul az eredmény. „Ez a valóságban lehetetlen.” A jövőt nem lehet megállítani – ez volt két éve a szlogenjük, s mára szerinte ez valósággá vált. „A 20. századi pártokat legyőzte a 21. század.” Vona Gábor emlékeztet rá, hogy hiába mondja a kormányfő, hogy „Nix ugribugri”, ennek a választásnak a Fidesz is országos jelentőséget tulajdonított.

„Sokak számára eddig nem volt hihető, hogy megverhető a Fidesz. Hogy megverhető egy párt által is, nem csak különféle pártok által támogatott civil jelölttel. Rig Lajos és a Jobbik azt bizonyította Tapolcán, hogy nemcsak kormányváltó hangulat, de kormányváltó erő is van. Szóval: nix Orbán Viktor, nix Fidesz.”

Vona dőreségnek tartaná azt mondani, hogy most már ő a hivatalos kihívója Orbán Viktornak, de abban biztos, hogy a Jobbik le tudja győzni a Fideszt. Eddig „csontfideszes” településeken (Kékkút, Szigliget, Badacsonytördemic) is nyert a jelöltjük. Szerinte a Fidesz hat éve „tisztában van a veszéllyel, amit a Jobbik jelent számára, ennek megfelelően is politizál”, próbálja szavazóikat magához édesgetni. Ők mennek tovább a 2013 őszén megkezdett néppárti úton, amely lényege, hogy értékeik megőrzése mellett „higgadt, szakmai, ha úgy tetszik, polgári hangnemben” politizálnak.

A Jobbik elnöke nem számít Simicska Lajos támogatására, úgy látja, a Jobbik Magyar Nemzetben és a Hír TV-ben most annyit szerepel, amennyi politikai súlyához méltó. Semmivel sem többet. Korábban kevesebbet szerepeltek, ha mégis, csak negatív beállításban. Most csak helyreállt a világ rendje. „Ez azonban nem jelenti, hogy Simicska Lajos Vona Gáborban vagy a Jobbikban gondolkodna.” Ő sem gondolkodik Simicska Lajosban, akivel – hiába a pletykák – nem egyeztettek, pártja tisztességtelen módon „semmilyen forráshoz nem jut. Sem Magyarországról, sem Oroszországból, sem a világ bármely más országából”. Az ő lelkiismerete teljesen tiszta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik