Belföld

Orbán veje: két hét, három nyertes közbeszerzés

Tiborcz István számára az április is kedves lehet, még a hónap közepénél sem járunk, de az Elios Zrt. már három nyertes közbeszerzésnél tart.

Orbán Viktor vejével akkor foglalkoztunk legutóbb részletesen, amikor megírtuk, egy hét alatt egymilliárd forintnak örülhettek. Visszaidézzük a hetet: hétfőn Mórahalom közölte, hogy 64,8 millió forintot nyert náluk az Elios Zrt. a közvilágítás korszerűsítésére, ezután szerdán további két tendergyőzelem jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben. Tiborcz István cége befutott egyrészt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház csaknem 150 milliós tenderén, másrészt Szolnok város 877 milliós pályázatán is.

Áprilisban eddig 340 milliónál tart Tiborcz István cége, írja az Origo. A Közbeszerzési Értesítő adatai alapján az Elios nyerte a közvilágítás korszerűsítésére kiírt tendert Gyálon, amit nettó 193,6 millió forint uniós forrásból végezhet a cég.

Szintén uniós pénzből, 34,7 millióból, Alsópáhokon is felújítják a közvilágítást, ehhez jön harmadikként egy focis tender. Az újpesti Szusza Ferenc Stadion színes tv-s közvetítésre alkalmas világításának felújítását is az Elios végzi, 109,9 millióért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik