Belföld

Orbán: A kormányban van egy kis vidékies beütés

orbán viktor vidéki man (orbán viktor)
orbán viktor vidéki man (orbán viktor)

Három éven belüli teljes foglalkoztatottságról beszélt a miniszterelnök az egri tévében.

A kormány célja, hogy a rendelkezésre álló fejlesztési forrásokat a következő években elsősorban a helyiek döntése alapján osszák szét – mondta Orbán Viktor az egri helyi tévének adott interjúban. A miniszterelnök még pénteken járt a hevesi megyeszékhelyen, de az interjú hétfőn került interjúba.

A kormányfő kifejtette: eddig Budapesten döntötték el a szakértők, hogy kinek mire van szüksége, de ezen változtatni kell. „A kormányban van egy kis vidékies beütés” – mondta, hozzátéve, hogy fontosnak tartják, hogy ott dőljenek el a dolgok, ahol az emberek élnek.

A kormány mintegy 1200 milliárd forintnyi uniós fejlesztési pénzt biztosít a megyéknek és a megyei jogú városoknak – közölte Orbán, aki szerint a fejlesztések célja az, hogy 2018-ra Magyarországon elérjék a teljes foglalkoztatottságot. A polgármesterektől azt kéri, vegyék előre azokat a fejlesztési terveket, melyek munkahelyeket hoznak létre.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a kormány kiemelten kezeli a sporttámogatásokat, Egerben, ahol sikeres a vízilabda-csapat és fejlődnek az úszó szakosztályok, nemzetközi úszó- és vízilabdaközpontot építenek mintegy hatmilliárd forintból. „Egy olyan városban, ahol rengeteg gyermek sportol, nincs értelme csupán egy-két medencét építeni, álmodjunk nagyobbat, csináljuk meg rendesen” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik