Belföld

Illegális bontás miatt még nagyobb káosz jöhet a Széll Kálmán térnél

dugo(210x140).jpg (torlódás, )
dugo(210x140).jpg (torlódás, )

Ha eddig úgy érezte volna, hogy túl sok a sáv a Krisztina körúton, most örülhet.

A Széll Kálmán tér Krisztina körúti szakaszán illegális útbontás és sávlezárás történt, ez a Margit körút és a Szilágyi Erzsébet fasor felől az Attila út irányába tartó forgalmat jelentősen korlátozza, mondta a BKK az MTI-vel hétfőn reggel.

A közlemény szerint a Budapesti Közlekedési Központ már vasárnap 16 órakor észrevette az illegális útbontást és sávlezárást. A BKK Zrt. azonnal felvette a kapcsolatot a kivitelezővel (SADE) és kérte, hogy reggel 6 órára állítsák helyre és szűntessék meg a forgalomkorlátozást. A kivitelező jelezte, hogy a kérést nem tudja teljesíteni.

A BKK ezután este nyolctól a BKK Közúttal a helyszínen vizsgálta meg, hogy helyre tudják-e állítani a BKK Közút eszközeivel, de ezt a munkaárok mérete ezt nem tette lehetővé.

Azonnali beavatkozásként csak a forgalomtól elzárt terület minimalizálására, illetve a Csaba utcai jelzőlámpás csomópont kismértékű módosítására volt lehetőség, amit a BKK és a BKK Közút még vasárnap este elvégezett.

A Budapesti Közlekedési Központ mindent megtesz, hogy a forgalom akadályoztatása a lehető leghamarabb megszűnjön, írják. 

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik