Belföld

Gyanús eltérések Hende utazási számláinál

hende-csaba(2)(960x640).jpg (hende csaba, )
hende-csaba(2)(960x640).jpg (hende csaba, )

Több százezer forintos eltérések vannak Hende Csaba honvédelmi miniszter sajtóval közölt utazási költségei és a minisztérium adatai között, amely egy eltitkolt olasz utazást takarhatnak – írja a Bors.

A Figyelő három héttel ez­előtt kapta meg a Honvédelmi Minisztériumtól (HM) Hende Csaba 2014-es utazásainak költségeit. Az MSZP-s Heringes Anitához viszont már januárban eljutottak az adatok.

A számok azonban több ponton nem egyeznek. A Bors cikke szerint Hende a Figyelőnek elfelejtett említést tenni egy tavaly szeptember 9. és 10. közötti olaszországi útról. Pedig a Heringesnek kiadott papírok szerint itt 139 ezer forintos utazási és 134 ezer forintos szállásköltséget számolt el a miniszter. Azt nem árulták el, Hende pontosan hol járt. Napidíjat sem kapott az útért.

Szeptember 11. és 13. között viszont a miniszter biztosan részt vett egy kegyeleti ünnepségen egy északolasz kisvárosban, amely Budapestről autóval alig 5 óra alatt elérhető. Erre az útra nem kapott utazási költséget. Szállásra viszont éppen a dupláját számolta el a HM, mint amit három hete állított a Figyelőnek. Hendének itt már napidíj is járt – írja a Bors.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik