Belföld

Fizetett hirdetésben kamuzik a kormány

kovács zoltán (kovács zoltán)
kovács zoltán (kovács zoltán)

A külföldieket azzal ámítják, hogy 450 ezer új munkahely jött létre a versenyszférában. A valós adatok szerint a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma mindössze 14 800 fővel bővült.

Fizetett hirdetésben terjeszti az állam Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő angol nyelvű blogját a Facebookon. A 444-nek az szúrt szemet, hogy az április 8-i bejegyzés arról számolt be, hogy Magyarországon 450 ezer új munkahely jött létre, mindez ráadásul nem az állami szektorban, hanem a versenyszférában. A Facebookon felbukkanó, külföldieket megcélzó reklámban is ezt a hihetetlen számot emelték ki.

A 444 rákérdezett Kovácsnál, hogy egészen biztos-e ebben a számban, mire a kormányszóvivő azt válaszolta, hogy valóban hibát vétett, a bejegyzését pedig átírta arra, hogy „a 400-450 ezer új munkahely többsége a versenyszférában jött létre”. A még így is meglehetősen nagy számot Kovács azzal magyarázta, hogy adatai a KSH elemzésein alapulnak.

“But one of most important details in these latest employment figures is that the majority of the approximately 400 to…

Posted by About Hungary on Wednesday, 8 April 2015

 

A KSH adataiból viszont az derül ki, hogy 2010 óta mindössze 40 500 új munkahely jött létre a versenyszférában, ha pedig a teljes munkaidőben foglalkoztatottakat nézzük, alig 14 800 fővel bővült a versenyszférában foglalkoztatottak száma.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik