Belföld

Egyedül az ORÖ nem számolt el a kampánypénzekkel

farkas-florian(960x640).jpg (farkas flórián, )
farkas-florian(960x640).jpg (farkas flórián, )

Az Országos Roma Önkormányzat 101 millió forintot kapott a tavalyi országgyűlési választásokra, a jelentős részét el is költötték, csak nem tudni, hogy mire.

A 101 millió forintból 83-at el is költött az ORÖ, de egyedüli kisebbségi önkormányzatként csak ők nem számoltak el a kampányköltésekkel, írja a RomNet. Mindössze egyetlen sorban tudatták, mire költöttek. A portál cikke szerint az ORÖ kampánya a cigányság és a közvélemény számára teljesen láthatatlan volt, de az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nem vizsgálhatja a költségeket.

A RomNet körbekérdezte a szervezet képviselőit, mire mehetett el a pénz, de azt a képviselők sem tudják, vagy nem akarták elárulni. AZ ORÖ 2014-es közgyűlésén pedig nem szerepelt a napirendi pontok között a kampányt követő elszámolás.

Bence Gáborné, az ORÖ hivatalvezető-helyetteseként és Csala Elvira gazdasági vezető a Magyar Közlönyben megjelent dokumentum szerint, a „törvény által előírt kötelezettségüknek eleget téve” csak annyit tudatott, hogy az ORÖ 101 millió 344 ezer 552 Ft-ot kapott a központi költségvetésből, ebből pedig 82 millió 813 ezer 375 Ft-ot használtak fel, „egyéb szolgáltatás” jogcímen. A fennmaradó, nagyjából 18,5 millió forintot pedig visszautalták a Magyar Államkincstárhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik