Belföld

Szél, dörgés, villámlás: késik az igazi tavasz

Hidegfronttal, mennydörgéssel, itt-ott előkukucskáló nappal, záporral, zivatarral indul a hét. 

Az Országos meteorológiai Szolgálat jelentése szerint vasárnap a fátyol-, illetve a gomolyfelhők mellett sok lesz a napsütés, keleten várható erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, és ott estig helyenként zápor, északkeleten esetleg zivatar is kialakulhat. Éjszaka az Észak-Alföldön és az Északi-középhegység keleti részén sok lesz a felhő, másutt változóan felhős idő valószínű csapadék nélkül.

Hétfőn országszerte számíthatunk néhány órás napsütésre, de már délelőtt is lesznek átmenetileg felhősebb körzetek, majd délutántól észak felől sokfelé megnövekszik a felhőzet, elszórtan záporok is kialakulnak, néhol dörgéssel, villámlással. A vasárnap délután még többfelé élénk északnyugati szél éjszaka a legtöbb helyen mérséklődik, majd hétfőn az északi országrészben a nyugati szél ismét feltámad. A hétfőn késő délután érkező hidegfronthoz kapcsolódóan az északira forduló szelet néhol viharos szélrohamok is kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5, 11 fok között alakul, de egyes völgyekben és a Kiskunság néhány pontján ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 19, 24 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik