Belföld

Pad Ferenc: Rám senki nem fog semmit varrni

Mit tetováltatna magára a szocijelölt? És mit keresett a jobbikos polgármesternél? Villáminterjúzzuk a jelölteket a veszprémi hármasban.

Ön a szemünk láttára jött ki Tapolca jobbikos polgármesterétől. Mit keres nála a kampányfinisben a szocialista képviselőjelölt?

Én ki tudom pipálni a választókerület mind a hatvan települését, még azokat is, ahol csupán tíz ház áll. Az első és legfontosabb mindenhol az ott élőkkel való találkozás, a második pedig az adott település vezetőjével, a polgármesterrel való találkozás. Tapolca jobbikos vezetésű város, és Dobó Zoltán a polgármester. Nála jártam.

Tisztelgő látogatás?

A szó valódi értelmében.

Miről volt szó?

A város dolgairól. Hogy ő hogyan látja. Kohézióteremtő akarok lenni a körzetben.


Fotók: Neményi Márton

Mármint akkor, ha ön győz vasárnap.

Fej-fej melletti küzdelmet mérnek a közvélemény-kutatók, ez azt jelenti, ha jobban süt a Nap, vagy ha esős időjárás lesz, befolyásolhatja, ki hogyan tudja mozgósítani az utolsó pillanatban a csapatát. Miután én is gyakorló önkormányzati képviselő vagyok Ajka városában, azt mondom, a választás az egy dolog, de utána a város dolgai a legfontosabbak. Ha én nyerek, engem aztán egyáltalán nem izgat, hol jobbikos, hol fideszes, hol független a polgármester, az a dolgunk, hogy együttműködjünk.

Egy fideszes pletyka szerint Vona Gábor még az év elején megegyezett a szocialistákkal: Veszprémben a Jobbik fogja vissza magát, itt meg a balosok, így segítve egymást egy-egy korábban fideszes mandátum elnyeréséhez.

Mindig vannak, akik összeesküvés-elméletet gyártanak. Az én kampánycsapatommal ilyen megállapodás biztos nem volt, hiszen az manipulálná a verseny tisztaságát. Én nem is lennék hajlandó belemenni egy ilyen megállapodásba.

Indult már országgyűlési választáson?

Ez az első. Még csak pártpolitikus se voltam soha, nem vagyok az MSZP pártkatonája.

De párttag, ugye?

Szakszervezeti vezető voltam, vagyok. Az ajkai szocialista városvezetéssel jóban vagyok, tagjuk vagyok, de ez ebből a szempontból lényegtelen.

Párttag?

Én?

Ön.

Igen… Most történt nem olyan rég. Hogy mégiscsak legyen neve a gyereknek.

Néhány hónapja lépett be?

Egy-két éve. Amikor Ajkán kezdtem.

Pár hete Veszprémben nagy győzelmet arattak, miután a komplett balos ellenzék beállt a független, amúgy magát liberálisnak valló Kész Zoltán mögé. Most viszont az MSZP ragaszkodott a saját jelölthöz, önhöz, s így bár az Együtt, a MoMa és a Liberálisok nem indítottak saját embert, csupán a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció logója látható a plakátjain. Miért szakítottak a nyerő taktikával?

A logóknak semmi jelentőségük.

Biztos?

Biztos.

A Fidesz azzal támadja önt, hogy tagja volt a vörösiszap-katasztrófáért felelős MAL vezetésének. Szakszervezetisként és értékesítőként dolgozott ott.

Timföldtermékekkel foglalkoztam, azoknak az értékesítési, gyakorlati megvalósításának a logisztikai folyamatával.

Ez mit jelent?

Az én feladatom volt, hogy a vevői rendelések megfelelően legyártva, lecsomagolva legyenek, és a fuvareszköz-megrendelés rendben legyen.

Értem. Sejti, ki nyer a választáson?

Szerintem sikerül nyernem. A Fidesz a harmadik lesz. A Jobbik igen közel lesz hozzám.

Azt még hadd kérdem: ha a választáson való induláshoz kötelezővé tennék, hogy tetováltasson magára, mit és hová varratna?

Hatvanéves elmúltam, tisztes családban élek, két gyerekem van, unokám is, ha akartam volna, s ha ilyen típusú igényeim lettek volna, régen megteszem.

Na de ha kötelező lenne!

Az diktatórikus ország lenne.

Vegyük kicsit poénra.

Akkor nem indulnék a választáson. Rám senki nem fog semmit varrni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik