Belföld

Orbán: 4-5 év múlva minden megváltozik

Orbán alapkövet tesz le - Apollo Tyres (orbán viktor, apollo tyres, )
Orbán alapkövet tesz le - Apollo Tyres (orbán viktor, apollo tyres, )

Ha a magyarok megértik ennek a gyárnak a rendszerét, a jövőből is megértenek valamit – mondta a miniszterelnök a 146 milliárd forintos Apollo Tyres gumigyár alapkőletételekor.

Orbán Viktor szerint az Apollo Tyres olyan országba fektet be, ahol a gazdasági növekedés Európában a legjobbak között van, ahol célkitűzés a munkanélküliség 3 százalékos szintre való visszaszorítása – mondta Orbán Viktor az indiai vállalat Gyöngyöshalászon, mintegy 146 milliárd forintos befektetéssel épülő gumigyárának alapkőletételén pénteken.

 
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd 

Szerinte ha a magyarok megértik ennek a gyárnak a rendszerét, a jövőből is megértenek valamit. „Nem kell 4-5 évnél több, és a világ körülöttünk teljesen meg fog változni. Ha bármely nemzet versenyképes szeretne maradni, akkor részesévé kell válnia a modern technológiáknak” – mondta.

Magyarország több mint negyven évig sínylődött a kommunista rendszer alatt, elzárva a fejlett technológiai világtól. Ezt a fejlett technológiai szemléletet befektetők nélkül lehetetlen visszaszerezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik