Belföld

Közpénzen abu-dzabiztak az erdészek

dubaj (dubaj, dubai, )
dubaj (dubaj, dubai, )

Majdnem Dubaj, onnan alig húsz kilométerre van. 5,5 millióból utaztak, de napidíjat is kértek.

Az állami erdőgazdaságok tagjai tavaly kilenc napra Abu-Dzabiba utaztak, írja a Bors. Hivatalosan az ADIHEX 2014 nemzetközi va­dász­ki­ál­lí­tá­sra mentek. Öt hazai erdészet kilenc tagja, 5,5 millió forintért. 

A kiállítás honlapja szerint egyik erdészet sem volt kiállító, így ez a hat nap megtekintéssel telhetett el. A költségelszámolással viszont zavarok voltak, írja a lap. Ugyanazt az utat a Bakonyerdő Zrt. két munkatársa kétszer olyan drágán számolta el, mint a Verga Zrt. két alkalmazottja.

A bakonyiaknak nem volt elég a legolcsóbb repülőjegy. Berlini átszállással 109 ezer forintból megúszható az utazás Abu-Dzabiba, ők fejenként 462 ezerért vettek jegyet. A hatnapos kintlétért összesen több mint háromszázezer forint napidíjat vettek fel. 

A Földművelésügyi Minisztérium azt mondta a Borsnak, hogy nem ők finanszírozták az utat, de a lap dokumentumai szerint ezek az ő költéseik voltak. Az erdőgazdaságok tavalyi utazásainak dokumentumait Heringes Anita kérte ki a minisztériumtól. 

Fazekas Sándor miniszter tárcája szerint az útra azért volt szükség, mert az iszlám világ kulturális adottságai megkövetelik a személyes kapcsolatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik