Belföld

Hétfőn érkezik a vihar

tavasz(960x640).jpg (tavasz)
tavasz(960x640).jpg (tavasz)

A mostani hétvége 20-21 fokkal kárpótol minket a húsvéti havazásokért, de hétfőn már készülődik a vihar.

Pénteken napos idő várható fátyolfelhőkkel. Csapadék nem lesz. A szél délire fordul, és elsősorban a Dunántúl északi felén megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 20 fok között alakul. Késő estére általában 5 és 11 fok közé hűl le a levegő, de egyes fagyzugokban ennél hidegebb valószínű.

A húsvéti szeles, hűvös időjárás után az előrejelzési számítások egyértelműen azt mutatják, hogy az előttünk álló hétvége részben vagy egészben „kárpótolhat” bennünket. A tavaszi napsütésben 20, 21 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk délutánonként, sőt az ország nagy részén még ennél is melegebbnek érezzük majd a levegőt. Bár fátyolfelhők kissé szűrhetik a nap fényét, és vasárnap gomolyfelhők is megjelennek az égen, de a komfortérzetünk ennek ellenére nagyon kellemesen alakulhat. Használjuk ki a jó időt, a tavaszi fáradtság ellen a mozgás és a napon töltött idő sokat segíthet!

Szombaton napos idő vár ránk, csak nagyon vékony fátyolfelhők lehetnek az égen napközben, csapadékot ezek a felhők nem adnak. A kora reggeli hideg idő ne tévesszen meg bennünket, hiszen napkelte körül még fagypont közelében alakulhat a hőmérséklet, s többfelé deres lehet a határ. A zavartalan napsütésben délutánra akár 20 fokot is emelkedhet a hőmérséklet, emiatt a réteges öltözködés mindenképp javasolt.

Vasárnap a fátyolfelhők mellett már gomolyfelhők is megjelennek, erőteljesebb gomolyfelhő-képződés a Dunántúlon és az Északi-középhegységben lehet. Főleg a hegyvidéki területeken már nem zárható ki egy-egy rövid ideig tartó zápor délután, de a csapadék csak az ország nagyon kicsi területét érinti.

Hétfő délelőtt még kisüt a nap, majd észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakul ki zápor, helyenként zivatar. Az északnyugatira forduló szél sokfelé megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik