Belföld

Szörényi keményen beszól Lázár Jánosnak

Szörényi  (Szörényi )
Szörényi  (Szörényi )

A jobboldali értelmiség egyik szószólójának számító legendás Illés-tag nagyszájú miniszternek tartja a fideszes politikust, aki a támadásai során többet veszít, mintha veszteg maradt volna – derül ki a Heti Válasz interjújából.

A hetvenedik születésnapját ünneplő Szörényi Levente Orbán Viktor külpolitikai küzdelmeit méltatja, és elismeréssel figyeli a magyar önrendelkezésért folytatott harcát. Nem lát viszont olyan politikust, aki a nemzetközi porondon vívott csaták idején hatékonyan és hitelesen vinné az itthoni ügyeket.

„Egy nagyszájú minisztert látok, aki frontálisan támad mindenkit, akit csak ér; az általa indított háborúkban azonban úgy tűnik rendre többet veszít mintha veszteg maradt volna. Ráadául úgy fúj visszavonulót, hogy a Fidesz régi elvhű támogatóit rendre otthagyja a csatamezőn: leszerződteti Zoltai Gusztávot, de ki akarja csinálni Schmidt Máriát. Ő lenne a következő miniszterelnök? Én nem szavaznék rá.” – mondta a Heti Válasznak.

Szörényi Levente itt nem nevezi meg Lázár Jánost, de ezeket az utalásokat egyértelműen a Miniszterelnökséget vezető minisztert ért kritikaként lehet értelmezni.

A nagyinterjúban az Kossuth-díjas művész mesél az István, a király-feldolgozásokról, a balról és jobbról kapott támadásokról, az elmaradt elszámoltatásról, a hétvégi tapolcai választásról, a Jobbik előretöréséről is, és arról is miért nem bírja a nemzeti rockot.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik