Belföld

Orbán mondataival vádolják Farkas Flóriánt

farkas-florian(960x640).jpg (farkas flórián, )
farkas-florian(960x640).jpg (farkas flórián, )

Újabb gyanús ügyekre bukkantak az Országos Roma Önkormányzatnál, költekezéseik miatt több nyomozás is folyik ellenük.

Az ORÖ pénzügyeit az Alternatív Vizsgálóbizottság nézi át, a VS szerint egyre gyanúsabbak a részletek a szervezet körül. Például egy férfi, aki az Egri Cigány Önkormányzatnál dolgozik, állítja, hogy félmillió forintos utazási költséget írtak a neve mellé, pedig se autója, se jogosítványa.

A vizsgálóbizottság – ami néhány hete alakult, a roma önkormányzat képviselőiből – állítja, 2012-12-ban önkénteseknek és közfoglalkoztatottaknak 113 millió forintnál is többet fizettek ki útiköltség címén – papíron.

A bizottságnak feltűntek az irreálisan magas postaköltségek is, az évek során 109 millió forintot költöttek erre. Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke idézte Orbán Viktor egy korábbi mondását, miszerint „ha a rókát beengedik a tyúkólba, bármit csinálunk, nem tud leszokni a tyúklopásról.” Az idézet nagyjából stimmel, majd rátért Farkas Flórián jelenlegi ORÖ-elnökre: „Farkas Flóriánt háromszor ítélték el, egyszer ült is. 1998-ban elnöki kegyelmet kapott, az ügyét 30 évre titkosították.” Makai reméli, a mostani vizsgálatot nem titkosítják és képesek lesznek pontosan látni az ügyben.

Feljelentjük a rágalmazókat

Az ORÖ az eset után közleményben reagált. „Az Országos Roma Önkormányzatot és annak volt és jelenlegi vezetését az elmúlt hetekben alaptalan és nemtelen támadások érték. Több olyan hír és állítás is napvilágot látott, amelyek nem csak ezen szervezetet és személyeket hanem a magyarországi cigányság egészét is rossz színben tüntetik fel. A megjelent állítások minden valóság alapot nélkülöznek és alapvetően a nem létező, magukat alternatív vizsgálóbizottságnak nevező személyekhez köthetőek”, írják. Majd hozzáteszik: feljelentést tesznek a rágalmazók ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik