Belföld

Orbán: Ajka egy sikertörténet

orbán epp (orbán epp)
orbán epp (orbán epp)

A párt bevetette a miniszterelnököt, nem akarnak újra belefutni a veszprémi hibába, amikor a szavazóik otthon maradtak.

„Büszkék vagyunk arra, amit Ajkán közösen elértünk, erre a teljesítményre alapozva kértem az emberek bizalmát” – mondta a kormányfő, miután körbejárta a vasárnapi időközi helyszíneit.

A kormányfő az M1-en élőben sugárzott nyilatkozatában azt mondta: Ajka egy sikertörténet, hiszen itt mindössze három százalék körüli a munkanélküliség, azaz sikerült végre elérni a teljes foglalkoztatottsághoz közeli helyzetet.

Orbán Viktor közölte, a sümegi polgármesterrel a város bátor, ambiciózus fejlesztési terveiről beszélt. Ezekről két hét múlva tárgyal majd a kormány, írja az MTI.

A sümegi polgármesterrel – folytatta – a város bátor, ambiciózus fejlesztési terveiről beszélt, amelyekből “kijöhet jó néhány százmillió forintnyi beruházás, és kijöhet belőle több száz munkahely”. Példaként említette a sümegi vár “teljessé tételét” és élelmiszer-ipari beruházásokat. Ezekről két hét múlva tárgyal majd a kormány – közölte.

A miniszterelnök arról is szólt, hogy minden választási kampányba be szokott szállni, a kormányfőnek ugyanis dolga, hogy ahol az emberek fontos döntésre készülődnek, oda elmenjen, és találkozzon a választókkal.

Hangsúlyozta, a tapolcai választókerület három nagy településén – Tapolca mellett Ajkán és Sümegen – az elmúlt öt évben “nagyon komoly munkát végeztünk”, a helyi vezetők és a kormányzat együtt. Ajka is egészen más város, mint volt, Tapolca is egy sikeres város, Sümegről pedig csak fantasztikus szavakkal lehet beszélni – mondta Orbán Viktor.

A kormányfői látogatásról korábban azt írtuk, hogy Orbán szerint ellenszél van, elkel a szerencse vasárnap, majd a Fidesz nagy ellentmondásos helyzetére egy kérdéssel hívta fel a figyelmet: „Na, ki az ellenfél, a Jobbik, vagy az MSZP? Ezt mondják meg nekem!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik