Belföld

Most már tényleg itt a tavasz

tavasz(960x640).jpg (tavasz)
tavasz(960x640).jpg (tavasz)

Csütörtökön megkapjuk a zavartalan napsütést, pénteken 20 fok közelébe melegszik a hőmérséklet, szombaton pedig még melegebb lesz.

Csütörtökön kora délelőttig a Tiszántúlon lehetnek még felhős vidékek, illetve késő délutánig a Dunántúlon és az Alföld délnyugati részén számíthatunk még gomolyfelhőkre. Ezt leszámítva csaknem zavartalan lesz a napsütés, csapadék sehol sem valószínű. Az északi, északkeleti szelet az Alföldön kísérhetik helyenként erős lökések, majd az esti órákra itt is mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 17 fok között várható, késő estére 5, 11 fok közé hűl a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 
Fotó: MTI 

Pénteken sok lesz a napsütés, legfeljebb keleten lehet kevés fátyolfelhő. Csapadék nem várható. A déli szél északnyugaton megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 19 fok között alakul.

Szombaton napos idő várható kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a délies szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

Vasárnap nagyrészt napos időre számíthatunk, délelőtt kevés fátyol, délután gomolyfelhő lehet. Délután, estefelé a Dunántúlon helyenként zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik