Belföld

Értelmetlen kilátóra szórnak el tízmilliókat Algyőn

algyői építkezés (algyő, építkezés)
algyői építkezés (algyő, építkezés)

Legfeljebb az ipartelepben gyönyörködhetnek a tetejéről a helyiek.

A Csongrád megyei Algyőn egy önkormányzati tulajdonú kiserdőben 11 méteres kilátó épül – a fatoronyra még az előző ciklusban nyert nem kevesebb, mint 40 millió forintot az ötezres falu akkori vezetése. A felépítése viszont már a mostani vezetés kötelessége – tudósít az RTL Klub. A legnagyobb gondot az okozza, hogy hiába nyertek támogatást az építményre, az áfát a településnek kell kifizetnie, a helyiek tízmillió forintja bánja a beruházást.

Molnár Áron polgármester azt mondta: nem tudja, mi értelme volna a toronynak, ott, ahol épül, ugyanis nem nagyon van turisztikai látványosság. A pályázat feltétele volt, hogy csak önkormányzati tulajdonú erdőben épülhet fel a kilátó, abból viszont csak egy van, onnan a falu látképét, az ipartelepet és a főutat lehet nézegetni. Visszadobnák a megnyert pályázatot, de az rossz fényt vetne a községre, így inkább a megépítés mellett döntöttek.

Az előző polgármester az RTL-nek azt mondta: a terve az volt, hogy szétszedhető torony épüljön, amit elkészülte után öt évvel már bárhová átvihetnek, így végül frekventáltabb helyre, a Tisza árterébe került volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik