Belföld

Orbán tanácsadója ki sem ejti Habony nevét, de…

Szőcs Géza  (Szőcs Géza )
Szőcs Géza  (Szőcs Géza )

…szerinte is vannak a kulturális életben és a médiában is olyanok, akikről előbb-utóbb kiderül, hogy tehertételt jelentenek a kormánynak alkalmatlanságuk miatt.

Kapcsolódó cikkek

Szőcs Géza a Heti Válasznak adott interjúban – a beharangozó szerint – a jobboldali médiában történt felfordulásról azt mondja, akik korábban kifogásolták, hogy az Orbán-kormány udvari sajtót épít, most örülhetnének, „hiszen mindenkinek elengedték a kezét, a versenyhelyzet mostantól mindenkire érvényes”. Azt még a miniszterelnök kulturális főtanácsadója sem tudja, hogyan fog a kormány fölépíteni olyan minőségű sajtót, amely összehasonlítható a Magyar Nemzet, a Hír Tv és a Lánchíd Rádió profi teljesítményével.

Azt sem tudja, miért volt erre szükség. „De az a kör, amelyen belül a döntés megszületett, biztos tisztában van vele, hogy milyen célokat követett, amikor ezt az átalakítást javasolta a miniszterelnöknek”. Szőcs arra a kérdésre, hogy Habony Árpádra és körére gondol-e, érdemben nem felel, mivel személyi ügyekben ritkán nyilvánít véleményt. „Talán ez az egyik titka annak, hogy a miniszterelnök megbízik” a véleményében, tudja, hogy azt nem személyes konfliktusok, érdekellentétek alakítják.

Azt ugyanakkor nem titkolja, hogy „vannak olyanok a kulturális életben és a médiában is, akiket alkalmatlannak” tart, akikről, meggyőződése, hogy előbb-utóbb evidenciává lesz, hogy tehertételt jelentenek a kormánynak. A Heti Válasz csütörtöki nagyinterjújában szó esik a Kossuth-díjasokról, az Operáról, az Országos Széchényi Könyvtárról, a Nemzeti Színházról és a múzeumi negyedről is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik