Belföld

Nem kérnek az emberek a vasárnapi zárva tartásból

zarva(210x140).jpg (zárva)
zarva(210x140).jpg (zárva)

A magyarok kétharmada elutasítja, hogy a hét utolsó napján nem nyithatnak ki a nagyobb üzletek – derül ki a Medián felméréséből.

Közösségi finanszírozással dobták össze a pénzt arra a reprezentatív felmérésre, ami a boltok vasárnapi zárva tartásának támogatottságáról szól. Egy magánszemély több közvélemény-kutatótól is megrendelte a kutatást, a Medián eredményeit most hozta nyilvánosságra a Világgazdaság.

Az adatokból az derül ki, hogy a magyarok csaknem kétharmada, 62 százalék elutasítja a zárva tartást. A megkérdezettek 35 százaléka egyetért, 3 százalék pedig bizonytalan. Az országos felmérést a Medián 1200 fő megkérdezésével készítette.

A zárva tartást leginkább az ellenzékiek utasítják el, a Fidesz táborából 45 százaléknyian szeretnék, hogy továbbra is nyitva legyenek a boltok vasárnap. A fideszesek közt a legtöbb a bizonytalan, 7 százalékuk nem tud állást foglalni a kérdésben.

A Jobbik többsége is ellenzi a vasárnapi zárva tartást, az elsöprő elutasítás viszont a baloldaliak közt van jelen: tízből heten szeretnék, hogy ne legyenek zárva az üzletek. A pártszimpátia nélküliek kétharmada is elutasító a zárva tartással szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik