Belföld

T. Csaba telefonon érdeklődött Szijjártónál, de találkozni már nem tudtak

szijjártó péter (szijjártó péter)
szijjártó péter (szijjártó péter)

A külügyminiszter állítja, a tíz leginkább meglepődött ember között ott volt ő is, amikor kiderült, bedőlt a Quaestor.

Szijjártó egy minisztériumi háttérbeszélgetésen állította, a brókercéget nem csak a kormányzati intézmények tekintették partnernek, többen is együttműködtek a Quaestorral, írja az Index. A külügyminiszter szerint elismerte, hogy győri kötödése miatt hosszú ideje ismerte T. Csabát, az előzetesben lévő brókervezért, de családosan sosem jártak össze és nem is üzleteltek vele. Leginkább futballmérkőzéseken találkoztak, három-négyhavonta.

Szijjártó állítja, a bedőlés előtt nem találkoztak és nem is váltottak levelet T.-vel, a sajtóban tévesen terjedt el az a megállapítás, hogy a brókervezér neki küldte azt a levelet, amiben kérte a kormányfőt, segítse ki a cégét.

Azt viszont elismerte, hogy a csőd körül valamikor, március 6-a és 9-e között, T. felhívta őt, hogy időpontot egyeztessenek a személyes találkozáshoz. Szijjártónak nem volt erre ideje, így erre nem került sor.

De a telefonbeszélgetés is már azután zajlott le, miután Orbán elrendelte az állami pénzek kivonását az érintett brókercégektől, de ő ezt nem említette a telefonban. A beszélgetés egyébként nem tartott tovább 2-3 percnél, állítja Szijjártó.

A kormany.hu pedig időközben már tudni véli, hogy a BEVA fogja kifizetni a Quaestor-kárt, bár nem tudni, hogy az érintetteknek szóltak-e erről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik