Belföld

Rejtély, miből élhet Simon Gábor

simon-gabor(960x640).jpg (simon gábor)
simon-gabor(960x640).jpg (simon gábor)

A költségvetési csalással gyanúsított volt szocialista politikus bankszámlája még mindig zár alatt van. Ügyvédje sem tudja, honnan lehet pénze - számolt be a Bors.

A lap úgy tudja, Simon Gábor szerint lehallgatják a telefonját, és ezt egy telefonbeszélgetésben is megemlítette a volt szocialista poltikus. Ebben arról is beszélt, hogy új beadványokat nyújt be a hatóságokhoz, miután meghosszabbították ellene a nyomozást. Az eredménytől függ majd, hogy szóba áll-e majd a sajtóval, Simon ugyanis egy éve nem nyilatkozott. 

Simon ügyvédje, Nagy István a lapnak elmondta, ő nem tud olyan biztonyítékokról, amelyek alátámasztanák a lehallgatást, egyébként ennek nincs jogi akadálya bírói engedéllyel – tette hozzá. Új beadványokról nem tett említést a védő.

Tavaly novemberben kérték, hogy oldják fel az egykori politikus osztrák bankszámláját, amelyen a ügyészség gyanúja szerint 770 ezer eurót, azaz körülbelül 238 millió forintot halmozott fel. Ennek eredetéről semmit sem lehet tudni, Simon azt állítja, ő csak vagyonkezelője az összegnek. Emiatt költségvetési csalással gyanúsítják.

A botrány kirobbanásakor Simonnak papíron nem volt más jövedelme politikusi fizetésén kívül. Ügyvédje a Bors kérdésére nem tudta megmondani, hogy az exképviselő miből él jelenleg. Ez túl személyes információ – érvelt Nagy István.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik