Belföld

Habony kisbusza nincs a közbeszerzési flottában

A közbeszerzésért felelős hatóság szerint a kormány nem hivatalos tanácsadója, Habony Árpád által vezetett kisbusz nem szerepel a gépjárműveik között.

“Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság jogszabály alapján gondoskodik a minisztériumok és egyes háttérintézményeik működéséhez szükséges gépjárművek üzemeltetéséről. A Főigazgatóság Habony Árpád részére gépjárművet nem biztosít és nem is biztosított. Mint írják a korábbi tájékoztatásukból is kiderül, a NAE 045 rendszámú fekete Volkswagen kisbusz nincs a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság flottájában.

Korábban az Együtt vetette fel a kérdést, hogy a miniszterelnöki főtanácsadó és a filmügyi kormánybiztos állami autóval „hajtotta-e végre a filmbe illő autósüldözéses jelenetet”. A kisbusz egyébként kísértetiesen hasonlít az Orbán Viktor által használt autóra, amely ezek szerint csak a hasonló ízlést tükrözi. Az Origo korábban már kapott választ, de szerintük abból nem derült ki az igazság. A minisztériumok és a Miniszterelnökség számára ugyanis Központi Ellátási Főigazgatóság biztosítja a gépjárműveket, így a kért adatokra csak ők tudnak válaszolni.

Korábban egyébként Lázár János azt mondta, reméli, hogy Habonynak és Vajnának futja saját autóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik