Belföld

A fideszes polgármester nem akarta, mégis volt ételosztás Miskolcon

miskolc ételosztás (miskolc, ételosztás, )
miskolc ételosztás (miskolc, ételosztás, )

Kriza Ákos korábban arra kérte a Gyermekétkeztetési Alapítványt, ne osszanak a városban ételt, ma mégis több százan álltak sorba.

A polgármester közleményben magyarázta pár nappal ezelőtt, hogy mit miért tett. „Gyermekétkeztetési Alapítványt arra kértem, hogy ha lehet, ne Miskolcon szervezze meg az akcióját”, írta, majd hozzátette, nem az ételosztással van a baj, „hiszen én magam is sok hasonló akcióban vettem részt az elmúlt években.”

Hallani lehetett olyan híreket is, miszerint Kriza inkább azt szeretné, hogy a város inkább a fejlődésével és a gazdasági sikereivel kerüljön bele az országos médiumok híradásaiba, ne kígyózó sorokkal, akik ételre várnak. „Egy ilyen akció csupán médiahecc, az igazi karitatív szervezetek nem a sajtó kedvéért szerveznek ételosztást” – írta korábban.

Ez az érvelés a helyi civileket annyira felháborította, hogy úgy döntöttek, ők osztanak ételt a húsvéti ünnepek után. „Ezzel az ételosztás megtiltással a legalacsonyabb szintre került Miskolc, ahol közösség csak lehet” – írta az egyik civil szervező.

Az MTI fotóriportere a helyszínen járt, az ott készült képekből válogattunk.

Kép: MTI / Vajda János

Kép: MTI / Vajda János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik