Belföld

Hózápor is lehet húsvétkor

tél (tél, )
tél (tél, )

Borult idő várható. Vasárnap hódara-, hétfőn hózáporok alakulhatnak ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap az ország déli harmadán erősen felhős lesz az ég, és csak rövid időre süt ki a nap, másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Délen néhol kisebb eső, máshol zápor, hódarazápor alakulhat ki. Az északkeleti, északi szél napközben többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 11 fok körül valószínű. Késő estére 1, 8 fokig hűl le a levegő.

Hétfőn napközben erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, majd estétől kelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Napközben elszórtan valószínű zápor, néhol hózápor, éjszaka azonban több helyen lehet eső, esetleg havas eső. Erős, olykor viharos lesz az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3, 3 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 11 fok körül várható.

Kedden hajnalban, reggel még borult idő várható, majd napközben felszakadozik, csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Reggelig délnyugaton még lehet kisebb eső, esetleg havas eső, majd ott is megszűnik a csapadék. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz viharos. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 13 fok között alakul.

Szerdán erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható helyenként kisebb záporokkal. Erős, időnként viharos lesz az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 14 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik