Belföld

Nyolcvan perces késés a MÁV-nál

vonat (vonat)
vonat (vonat)

Kábelátvágás miatt elromlott a biztosítóberendezés, közel másfél órás csúszással közlekednek a vonatok az érintett szakaszon.

A Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza vasútvonal közös szakaszán, mert Rákos állomáson kábelátvágás miatt elromlott a biztosítóberendezés – közölte a Mávinform sajtóügyeletese pénteken az MTI-vel.

Both Ferenc tájékoztatása szerint a vonatok a hiba miatt csökkentett sebességgel közlekednek. A szakemberek várhatóan csak 22 órára tudják helyreállítani a berendezést, a menetrend szerinti közlekedés csak szombat hajnalra állhat helyre.

A torlódások és a késések csökkentése érdekében a gödöllői, a sülysápi és a nagykátai elővárosi vonatokat nem indítják, az utóbbi két járat helyett a szolnoki zónázó vonatok állnak meg minden állomáson és megállóhelyen. A zónázó vonatok csak Rákos állomásig közlekednek és onnan is indulnak.

A Keleti pályaudvarról a gyorsvonatok és InterCity vonatok Kőbánya-felső és Rákos állomáson is megállnak. A feláras vonatokat Rákos állomásig pótjegy és helyjegy megváltása nélkül vehetik igénybe az utasok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik