Belföld

Menekültnek nézte és otthagyta az egyetemistákat a buszsofőr

menekültek (menekültek)
menekültek (menekültek)

A Dél-alföldi Közlekedési Központ elismerte, hogy hibázott munkatársuk, de a bocsánatkérést nem vitték túlzásba.

„Kicsit kiverte a biztosítékot” a Tékozló Homár blog szegedi olvasójánál, amit a Volán-utód Dél-alföldi Közlekedési Központ sofőrje tett vele és társaival. Az egyetemisták terepgyakorlaton voltak a Csongrád megyei Ásotthalmon, ahonnan helyközi busszal akartak visszautazni Szegedre, a busz azonban lassítás nélkül elhajtott előttük.

Egy arra közlekedő idős hölgy mondta el a csoportnak, hogy a sofőr menekültnek nézhette őket, mivel az utóbbi hónapokban a térségben sokan lépték át a határt illegálisan. Ezután hiába próbálták hívni a közlekedési társaságot, nem tudták elérni, végül egy tanárnak sikerült odaszólni, hogy otthagyta őket a sofőr. Közben rendőrök is érkeztek, akik megkérdezték, tudnak-e segíteni valamiben. Már elindultak volna gyalog Mórahalom felé, amikor végül visszafordult értük a busz, de a sofőr még  csak elnézést sem kért.

A Dél-alföldi Közlekedési Központ elismerte, hogy buszsofőrjük migránsoknak nézte a várakozó egyetemista csoportot, sőt, a határrendészetet is értesítette. Végül a hatóságok tájékoztatták a sofőrt arról, hogy tévedett, így visszafordult az egyetemistákért. A társaságnál egyébként nincs olyan utasítás érvényben, amelynek értelmében a buszvezetőknek ki kellene zárnia az utazásból az illegális határátlépőket, de jelezniük kell a határrendészetnek, ha ilyet tapasztalnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik