Belföld

A DK üzent Orbánnak: Űrkikötőt Felcsútra!

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint nem véletlenül érzi otthon magát Kazahsztánban Orbán Viktor. Egyetemet és wellnesshotelt hiányolnak Orbán falujából.

Egy tegnapi hír kapcsán adott ki közleményt a DK, ahogyan mi is megírtuk: csónakázótavat építenek Felcsút vasútállomása mellett.

Orbán kazahsztáni útjával kapcsolatban megjegyzik: a DK nem csodálkozik azon, hogy a maffiakormány feje idegenkedik Európától és keleten érzi otthonosan magát. „Csak keleti önkényuralmakban fordulhat elő” a párt szerint, hogy egy „százezer embert vagyonától megfosztó botrány kirobbanása után a diktátor szülőfaluja újabb fejlesztésének támogatását tartsák legsürgősebbnek”. A DK szerint „nyugati demokráciákban a kormány ilyenkor sürgősen lemond, a válságkormány első feladatának pedig a kifosztottak kártalanítását és a mulasztásukkal cinkossá vált állami tisztviselők menesztését tekinti”.

A párt úgy látja: a tegnap kipattant ügy „külön pikantériája”, hogy a csónakázótónak helyet adó záportározó területét is állami forrásból vásárolták meg 2001-ben, föltűnően drágán, és ugyanattól a tulajdonostól, akitől Orbán Viktor akkori miniszterelnök felesége közvetítő útján nem sokkal korábban föltűnően olcsón vásárolt 54 hektár termőföldet – írják.

A DK felhívta Orbán Viktor figyelmét: Felcsúton még mindig nincs egyetem, wellnesscentrum, kaszinó, helikopter-leszálló, űrkikötő és hatsávos autópálya. „Ezek támogatásával a mostaninál is biztosabbá lehetne tenni a kormány közeli bukását és a 2016-os előrehozott választást” – zárták közleményüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik