Belföld

Nem gyógyíthat tovább a műtétekért pénzt kérő orvos

A Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója szerint „az orvos nem csak szakmából, erkölcsből is áll", eltiltotta a gyógyítástól a műtétekért 150 ezer forintot kérő onkológust.

Rácz Jenő, a Veszprém megyei kórház főigazgatója a Heti Válasznak elmondta: a fővárosból Veszprémbe érkező onkológus bár szakmailag korrekt munkát végzett, nem gyógyíthat tovább. „Lépnünk kell, hogy levegyük magunkról azt a pecsétet, hogy az egészségügyi ellátásban mindent meg lehet csinálni” – fogalmazott a főigazgató. A kórház más munkatársára nem érkezett panasz, elmondása szerint ha ez megtörténne, hasonlóan járna el. Hozzátette: kevés kórházvezető tette meg azt, amit ő a betegellátás tisztasága érdekében.

Emlékezetes: a Veszprémi Járási Ügyészség kilenc rendbeli üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása miatt emelt vádat az orvos ellen, aki a helyi Csolnoky Ferenc Kórházban 2012 júniusa és 2014 márciusa között a műtétek, vizsgálatok elvégzéséért jogtalanul kért anyagi ellenszolgáltatást betegeitől. A műtétekre jelentkező betegeknek 150 ezer, a kontrollvizsgálatra érkezőknek 15 ezer forintot kellett fizetniük – nem önként. Volt, aki részletekben fizetett, más jelezte, még így is csak 50 ezer forintot tud adni az orvosnak, aki emlékeztette is betegeit „tartozásukra”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik