Belföld

Még mindig keresik, ki felel az Andrássy úti tűzért

andrassy-uti-haz-a-tuz-utan(430x286).jpg (andrássy út, tűz, )
andrassy-uti-haz-a-tuz-utan(430x286).jpg (andrássy út, tűz, )

A Magyar Nemzet szerint a balliberálisok. A lakók viszont az önkormányzattól is kérték a helyzet rendezését, miután az 2012-ben szerződést bontott a felújítást végző céggel.

Május 15-ig nyomoz a rendőrség a tavaly júliusi, Kodály köröndnél bekövetkezett tűz felelősei után – közölte a Magyar Nemzet kérdésére a Fővárosi Főügyészség.

Közveszélyokozás miatt indult a büntetőeljárás, de a lap információi szerint a nyomozók a műemléki épület leégett tetőterének és harmadik emeletének egykori privatizációjával kapcsolatos szálakat is vizsgálhatják. A Magyar Nemzet szerint az Andrássy úti ház „az MSZP-SZDSZ-korszak hagyatéka”, az ezredfordulón befektetők újították volna fel az épületet a tetőtér tulajdonjogáért cserébe, „a későbbi balliberális vezetők azonban új szerződést kötöttek külföldi vállalkozókkal, akik nem teljesítették kötelezettségeiket”. Nekik a fideszes vezetés mondott fel 2012-ben.

Ugyanakkor az Index arra emlékeztet, hogy a lakók már jóval a tűz előtt követelték az önkormányzattól, hogy rendezze a hat éve félbehagyott felújítást, amit a mára felszámolás alatt álló Andrássy út 83-85. Kft. végzett.

Hassay Zsófia terézvárosi polgármester a Magyar Nemzetnek elmondta: a visszaköltözés pontos dátumát most sem tudni, jelenleg a közművek helyreállítása folyik. A külső és belső életveszély-elhárítási munkákat az önkormányzat állta mintegy 300 millió forint értékben, ezen kívül a lakóknak lakást, albérlet-támogatást biztosítanak a visszaköltözésig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik