Belföld

Már megint feltúrták a Várkert Bazárt

várkert (várkert)
várkert (várkert)

Egy éve volt az első átadás. Most állítólag egy úgynevezett vízi architektúrát építenek.

Épp egy éve adták át a felújított Várkert Bazárt, nem is akárhogy: a projekt eredeti, 2014. március 30-i átadási dátumát úgy tudták tartani, hogy a parlamenti választás előtt Orbán Viktor átadta a létesítményt, majd be is zárták, hogy befejezzék az építkezést.

A befejezés azóta sem sikerült, a VS ugyanis arról számolt be, hogy megint munkások dolgoznak a területen – a Lánchíd utcában hétfőn elkezdték felbontani a díszburkolatot, majd a friss gyepszőnyeget, árkot is ástak. Az elkerítő szalag felirata szerint erősárammal kapcsolatos tevékenységet végeznek, de hivatalos válasz nem érkezett arra a kérdésre, hogy mi történik.

A portál nem hivatalosan úgy értesült, hogy „vízi architektúrát” építenek, magyarul szökőkutat. Ez is része volt a projektnek, de úgy látszik, csak utólag sikerül megvalósítani.

Egyébként februárban a Várkert Bazárban tartotta évértékelőjét Orbán Viktor – a miniszterelnök a létesítményt a kormányzás szimbólumának nevezte, bár valószínűleg nem erre gondolt.

A Várkert Bazár tavaly augusztusi műszaki átadás-átvétele után egyébként a budavári önkormányzat azt közölte: a 29 712 négyzetméternyi beépített területen 1100 hibát találtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik