Belföld

Az MTVA-vezér kitart a „közszolgálat” mellett

Szerinte azért mondják az állami médiára, hogy kormányközeli, mert ők „nem tehetnek különbséget a nyugdíjasok vagy a nagycsaládosok érdekében hozott intézkedések között”.

Nem konkurencia a Hír TV az új M1-nek, mert ott „teljesen más elvekre épül a műsorstruktúra” – mondta a 168 Órának Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója. Az állami média vezetője szerint nem jogos az a felvetés, hogy a közpénzből működő közmédia venné át a Fidesz-média szerepét, mert szerinte a közt szolgálják.

Szabó László Zsolt szerint csak azért lehet azt mondani rájuk, hogy kormányközeliek, mert „a híreket természetesen befolyásolják a kormány döntései”. Szerinte egy kereskedelmi tévé kiválogathatja a számára érdekes információkat, ők viszont „nem tehetnek különbséget a nyugdíjasok vagy a nagycsaládosok érdekében hozott intézkedések között”.

A nyolcvanmilliárdos állami támogatás „nem úgy nyolcvanmilliárd” – jelentette ki Szabó, abból ugyanis lejönnek például a Médiatanács és a hozzá köthető mecenatúraprogram költségei, vagy a műsorterjesztési költség. Műsorokra negyvenmilliárd forint körüli összeg marad. Szabó szerint, míg a kereskedelmi adókon „alig találni” naponta gyártott műsort, az öt állami tévécsatorna „tele van velük”, sokféle produkciót készítenek.

„Az új technológiához új emberek kellenek, szeretnénk megfiatalítani a szakembergárdát” – mondta arra vonatkozóan, hogy a tapasztalatlan munkatársak miatt bakiparádéba fulladt az M1 március 15-i megújulása. Az MTVA-vezér közölte: a hibákra fel volt készülve, „de arra nem, hogy mások ezt arra használják, hogy belegázoljanak egyes kollégáim becsületébe”. „A siker alapja a kockázat” – jelentette ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik