Belföld

A Nézőpontnál a DK veri az MSZP-t

pártok (pártok, )
pártok (pártok, )

A teljes népesség körében 29 százalék a Fidesz támogatottsága, ha most vasárnap lennének a választások, 44 százalékot kapna. A Jobbik erős, de nincs többsége az ellenzékben.

Februárhoz képest nem változott márciusban a pártok támogatottsága, továbbra is a Fidesz a legerősebb – a kormánypártot a teljes népesség 29 százaléka támogatja a Nézőpont Intézet felmérése szerint.

Az intézet reprezentatív közvélemény-kutatásából kiderül, hogy a Jobbik támogatottsága 16 százalékos, az MSZP-re a választók 7, a DK-ra 6, az LMP-re 5, az Együttre 2, a PM-re pedig 1 százaléka voksolna. A rejtőzködők és nem szavazók aránya 34 százalékos.

Az adatokat 1000 fő telefonos megkérdezésével március 21. és 27. között vették fel. Az előző havi felméréshez képest 3 százalékon belül maradtak az eltérések, így a pártpreferenciák stabilnak mondhatóak.

Ha most vasárnap lennének a választások, a Fidesz-KDNP a szavazatok 44, a Jobbik 23 százalékát kapná, a DK 12, az MSZP 10 százalékra számíthatna. 7 százalékot kapna az LMP, hármat az Együtt és mindössze egyet a PM.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik