Belföld

Lezárják az M0-s felhajtót Törökbálintnál

m0(960x640).jpg (m0)
m0(960x640).jpg (m0)

Az M0-s autóút Törökbálint-bevásárlóközpont csomópontjának egyik felhajtó ágán nem lehet csütörtök reggeltől közlekedni az M1-es autópálya irányába.

A felhajtó ág lezárása miatt az autósok az M1-es irányába az M7-es csomópont felé tudnak kerülni. A korlátozás várhatóan július közepéig, az új felhajtó megnyitásáig tart – tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szerdán az MTI-t.

A csomópont lehajtó ágát továbbra is használhatják a gépjárművezetők, így Törökbálint és a bevásárlóközpont is elérhető várhatóan 4-5 hétig közvetlenül az M0-sról. Az M0–sra az M7-es felé továbbra is fel lehet hajtani, és a bevásárlóközpont is elérhető marad Törökbálint felől.

Az M0-snak az M7-es és M1-es közötti 2,7 kilométer hosszú szakaszán a meglévő kétszer két sávos autóút forgalmának fenntartása mellett a bal pálya kiépítésével kétszer három sávot és egy leállósávot alakítanak ki. A fejlesztés eredményeként 2015 őszétől az M3-as és Győr irányába is három forgalmi és leállósávot használhatnak az autósok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik