Belföld

Időjárás: marad a figyelmeztetés

szél (szél, )
szél (szél, )

Szerdán, de még a következő napokban is veszélyes szélre kell számítani.

Narancs, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán kilenc megyére. Ennek oka, hogy 90 km/h-t meghaladó széllökések várhatóak Pest, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Veszprém megyében. További nyolc megyében – Békésben, Borsod-Abaúj-Zemplénben, Hajdú-Biharban, Hevesben, Nógrádban, Somogyban, Szabolcsban és Vasban – elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, itt 70 kilométeresnél nagyobb széllökések fordulhatnak elő.

Az Időkép szerdai előrejelzése szerint északon és északkeleten zivatar is lehet jégesővel, jégdarával, a hegyekben hózáporok lehetnek. Északon 8-10, délen 10-12 fok várható.

Csütörtökön is szeles lesz az idő, az ország középső részén érvényben maradnak a szél miatt kiadott figyelmeztetések. Esőre, záporokra, a hegyekben hózáporokra továbbra is számítani kell. Hajnalban 0 és 3, napközben 5-14 fok közt alakul majd a hőmérséklet. A hét hátralévő részében is hasonló időre kell számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik