Belföld

Feljelentést tett az új siófoki polgármester elődje kaliforniai utazása miatt

Négynapos hivatalos útból 10 napos kiruccanás kerekedett 2011-ben, amikor Siófok fideszes polgármestere nyolcfős kísérettel utazott Kaliforniába 2,8 millió forint közpénzből.

Hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen egy amerikai utazás miatt Siófok független, tavaly megválasztott polgármestere, Lengyel Róbert – számolt be az RTL Klub. A városvezető egy közérdekű adatigénylés kapcsán kezdte el felgöngyölíteni a 2011-es tengerentúli út részleteit.

Elődjét, Balázs Árpádot és feleségét négynapos hivatalos útra hívták meg Siófok testvérvárosába, a kaliforniai Walnut Creekbe. Az utazáson végül kilencen vettek részt: a polgármester és felesége, valamint gyermekük, az alpolgármester és felesége, egy önkormányzati képviselő és fia, egy önkormányzati hivatalnok, illetve még egy önkormányzati képciselő. Ráadául nem négy, hanem 10 napig élvezték Wanut Creek vendégszeretetét, a kiruccanás a városnak 2,8 millió forintba került.

Lengyel Róbert szerint hiányos az utazás dokumentációja: dokumentumok hiányoznak az irattárból.

Balázs Árpád korábbi fideszes polgármester jó hírnév megsértése miatt tesz feljelentést, mivel érvelése szerint civilektől kaptak meghívást, akik nem kötötték meg, hányan utazhatnak, a kaliforniai testvérváros vezetése pedig ezután jelezte, hogy hivatalos látogatásra is meghívják őket, ami szimpla formalitás volt.

Az egykori városvezető elmondta: a hozzátartozók maguk állták a költségeket, az önkormányzati tisztviselőket és alkalmazottakat pedig bár az önkormányzat utaztatta, de csak a szállást és az utazást számolták el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik