Belföld

Többnapos sztrájkot szerveznek a pedagógusok

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) több napra tervezi a tanárok sztrájkját, mivel nem sikerült megállapodniuk a bérezésről a minisztériummal.

Erről Mendrey László, a PDSZ elnöke beszélt a Hír TV-n. A szakszervezet a tanárok munkáját segítők juttatásának emeléséről és a túlmunkáról sem jutott egyezségre a tárcával. 

Az érdekképviselet vezetője elmondta, több hónapja várnak választ a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik) arra a kérdésre, hogy munkabeszüntetés esetén mi számít minimális szolgáltatásnak, de a kötelező 30 napos válaszadás helyett semmi érdemi információt nem kaptak, mindössze a Klik korábbi vezetőjével sikerült előzetes megállapodást kötni.

“Mi azt tervezzük, hogy igen, zárjanak be az iskolák” – mondta Mendrey László. A PDSZ felmérése szerint a tanárok 80 százaléka érdekelt a sztrájkban.  “Vagy határozott vagy határozatlan idejűben, de mindenképpen a nyomásgyakorlásnak ezt a legkeményebb eszközét képesek végrehajtani, tehát résztvevőként érdekeltek benne” – mondta a PDSZ elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik