Belföld

Narancssárga figyelmeztetést adtak ki: bedurvul a szél

Keddre öt megyére kiadták a másodfokú figyelmeztetést, míg szerdán az egész országban veszélyes lehet az időjárás.

Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyében másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki keddre az óránként 90 kilométeres sebességet is meghaladó széllökések miatt, míg Somogy, Vas, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú, citromsárga a figyelmeztetés szintje – derül ki az országos Meteorológiai Szolgálat oldaláról.

Mint írják kedden a délelőtti óráktól a délnyugati szelet helyenként 60-65 km/h körüli széllökések kísérhetik. A késő esti órákban az északi megyékben pedig az északnyugatira forduló szélhez társulhat viharos (65-80 km/h) széllökés, illetve ekkor néhol zivatar is kialakulhat jégdara, és intenzív csapadék kíséretében.

Szerdán az egész országra kiadták a figyelmeztetést a viharos szélre, amelyből 11 megyére másodfokú, narancssárga a jelzés.

Kedden napközben északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de főleg keleten és délnyugaton hosszabb-rövidebb napsütésre is számítani lehet. Délelőtt főként északon, délután már délen is több helyütt várható eső, zápor. Eleinte a délnyugati, az esti órákban az északnyugatira forduló szelet kísérik erős, sokfelé viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 18 fok között várható, de északkeleten helyenként 10 fok alatt marad. Késő este 6, 12 fok valószínű.

Szerdán felhőátvonulások várhatók nyugaton több, másutt kevesebb napsütéssel. Szórványosan zápor előfordulhat. Az északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul.

Csütörtökön rövid napos időszakok mellett erősen felhős lesz az ég, többfelé valószínű eső, zápor. A nyugati szél viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet északon és keleten 6, 10, nyugaton és délen 11, 14 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik