Belföld

„Lehessen-e hazudni az interneten, és fizessenek-e a pornóért a retardáltak?”

Deutsch Tamás (Deutsch Tamás)
Deutsch Tamás (Deutsch Tamás)

Nyilvánosak a Deutsch Tamás internetes nemzeti konzultációjához beérkezett első témajavaslatok. Mazsolázzon közöttük velünk!

Quaestor-botrány ide, a vasárnapi zárvatartás “rossz kommunikációja” oda: vannak azért kormányzati sikerek. A kormányablakok ovisokkal megénekeltetett csodáin túl is. Itt van mindjárt a visszavont internetadó nyomán indult, Deutsch Tamás nevével fémjelzett nemzeti konzultáció, az InternetKon melynek nem csak sikeres, hanem eredményes is volt az első szakasza.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az InternetKon vezetője egy budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy február 3. és március 26. között 68 ezren látogattak el a konzultáció honlapjára, a beérkezett 4618 bejegyzésből 2770 tartalmazott kérdés-és témajavaslatot, ezek 1152 konkrét kérdést jelentettek. Ilyeneket (szó szerint idézünk):

Lehessen-e hazudni az interneten? Az interneten sokan névtelenségbe burkolózva hazugságokat terjesztenek. Kiegészítse-e a parlament az alktományt az internetes hazudozás tilalmával?

Egyetért-e Ön azzal, hogy az állam takarodjon az internet közeléből, és inkább a megoldatlan alapfeladataival foglalkozzon?

Ma az internetet uralja, vagy jelentős teret enged a gátlástalanságnak, erkölcstelenségnek. Miért ne lehetne ezt keretek közt tartani?

Ha a “fejlődést ösztönző….adórendszer” alatt az Internet fogyasztói, avagy szolgáltatói résztvevőinek bármilyen módon történő adóztatását értik, akkor javasolt kérdésem: ELGURULT A GYÓGYSZERÜK?

Rengeteg magyar állampolgár legszemélyesebb adatai az ún. közösségi oldalak külföldi adatközpontjaiban vannak. Egyetért-e Ön azzal, hogy ezeknek az adatoknak a kezelése a Magyar Állam feladata legyen, melynek egy Nemzeti Közösségi Oldal létrehozásával, vagy a jól bevált Ügyfélkapu közösségi funkciókkal történő továbbfejlesztésével felelne meg.

Ugye ön sem akarja szabályozni az internetet?

Tiltani nem tíltanék tartalmakat, mert a szocialisták abból is tüntetést csinálnának, viszont a korhatáros oldalakat(Facebook, erotikus oldalak..) szigorúbban ellenőrizném, jelen pillanatban még bármelyik oldalt megnyithatja bárki. Én nem, igen/nem gombbal korlátoznám a hazai felhasználókat,inkább igazolvány számot kérnék, ez mindenképp jobb szürő.

Miért ne lehetne a Magyar kultúra terméséből digitális tartalmakkal megtöltött Nemzeti Torrent szolgáltatást létrehozni? Egy ilyen szolgáltatás segítene mind a határon belül és mind a határon kívül magyar kulturális tartalmat terjeszteni.

NE LEGYEN YOUTUBE REKLÁM, KÉREM NE!!!!

a pornó ne legyen ingyen, fizessenek érte a retardáltak

A mi családunkban ( és más keresztény családokban) az a nagy probléma, hogy a pornó kategóriába tartozó dolgokat nem lehet letiltani globálisan. A gyerekzár nem megoldás, mert csak kevés részét szűri ki. Az lenne a tökéletes, hogy a számítógéphez kevésbé értő szülő önállóan meg tudja oldani, ne kelljen még szakembert is hívnia ez ügyben.

Miért nincs jogom eldönteni, hogy naponta hány órát működjön az internet? Miért nem kérhetem azt, hogy este 10-kor szűnjön meg az internetszolgáltatás és pld. csak reggel 6-kor induljon újra? Miért nem lehet igény szerint vasárnapra kikapcsoltatni szolgáltatóval az internetet. Amíg a szülők alszanak, a gyerekek éjszaka interneteznek, facebookoznak.

Szigorítani kéne az internetet! Ezzel arra utalok, hogy a szexuális tartalmú oldalakon regisztrálni keljen amiben a személyi igazolvány számát is kötelező legyen beírni. És azt a az állam egyik felelős rendszerébe kell küldeni. Ha kiskorúak regisztrálnak az ilyen tartalmú oldalakon akkor rendőrségi  maj bírósági eljárás legyen.

Szabad-e belekontárkodni oda, ahol semmi keresnivalója az államnak?

 

Egyszóval a nagy, internetes, nemzeti konzultáció ismét a szabadság- és a szabályozáspártiak epikus harcáról szól. Egyetlen dologban értenek egyet a hozzászólók: legyen ingyen az internet. Kíváncsian várjuk, hogy a kormánynak mit sikerül leszűrnie mindebből. Ön szerint mit kellene nekik?

Még 265 oldalnyi kérdés és hozzászólás között böngészhet, ha IDE kattint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik