Belföld

Elterelték a rendőrök az Áder ellen tüntetőket

Feliratokkal demonstrált három aktivista Szegeden, amikor Áder János köztársasági elnök az egyetemhez érkezett. Civil ruhás rendőrök azonban egy bódésor mögé vitték, és igazoltatták őket.

Mindezt pedig pont az államfő érkezése előtt tették, és az egész procedúra le is zajlott azalatt, amíg Áder Szabó Gábor rektor kíséretében bement az egyetem központi épületébe. A köztársasági elnök így nem láthatta az ellene tüntetőket. A délmagyar.hu cikke szerint az igazoltatásba belekevederett Németh György volt MTI-s fotóriporter, aki épp órát tartani indult akkor.

A három aktivista A4-es méretű feliratokkal várta az államfőt. A demonstrálók egyike a “Miért írta alá a paksi titkosítást, ha egy ellenzéki képviselő jelezte, megfenyegették a szavazás előtt? Ez nem terorcselekmény?” feliratot tartotta a kezében. Másikuk „A magyarországi demokráciadeficitről és a diktatúra fenntarthatatlanságáról mikor tart előadást?” felirattal demonstrált. A harmadik tüntetőnél két tábla volt. Egyiken a „Diktatúrában mi szükség van önre KÁder Úr? Aláírni közmunkás is tud.” szöveg állt, a másikon pedig ez: “Magyar klímaváltozás: kezd forrósodni a talaj a Fidesz alatt! A demokrácia szele mikor éri el hazánkat?”  (Áder János egyébként éppen a klímavédelemről tartott előadást a Szegedi Tudományegyetemen.)

A történtekről ezen az oldalon láthat fotókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik