Belföld

Brókerbotrány: a PM-nek fontos dokumentuma lehet

szabó tímea (szabó tímea)
szabó tímea (szabó tímea)

Az ellenzéki párt birtokába került iratok szerint a állami szervek már másfél éve tudtak a visszaélésekről. Az államfőtől azt kérik, ne írja alá a kedden megszavazott brókertörvényt.

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke, Szabó Tímea szerint a birtokukba került egy dokumentum, amely szerint a PSZÁF 2013 augusztusában részleges vizsgálatot folytatott a Quaestor ellen. A PSZÁF ebben visszaélésekre és hiányosságokra hívta fel a cég figyelmét.

Meg fogják vizsgálni az irat valódiságát. Amennyiben kiderül, hogy az hiteles, akkor az bizonyítja, hogy a hatóságok már másfél évvel ezelőtt tudtak a problémákról, mégsem léptek – közölte.

A politikus arra kéri Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a vagyonzárolási törvényt. A párt nem szavazta meg a jogszabályt, mert azt alaptörvény-ellenesnek tartja. Indoklásként hangsúlyozta, anélkül lehet 15-20 évre zárolni valakinek a vagyonát, hogy a hatóságoknak konkrét adatuk lenne arról, hogy az illető bűncselekményt követett volna el.

A független képviselő úgy fogalmazott, ennek a törvénynek a hatására senki egyetlen fillér kártérítést sem fog kapni. A PM inkább azt javasolja, hogy a károsultakat a Magyar Nemzeti Bank nyereségéből kárpótolják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik