Belföld

A Miniszterelnökségnek nem tetszettek az éneklő ovisok

Hiába szavaltak a kormányablakról a mórahalmi óvodások olyan szépen, a Miniszterelnökség nem tudott vele azonosulni.

Mórahalmon átadtak egy új kormányablakot, a hírek szerint ott volt Baltay Tímea, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára is, így levélben érdeklődtünk nála, hogy mit szólt az előadáshoz. Emlékeztetőül, az ovisok Kovács Katalin versét adták elő, csak egy versszak az opuszból:

“Nem tudtam, mit jelent az a kormányablak,
nálam okosabbak és nagyobbak is vannak.
Mégis úgy gondolom, egy nagyon fontos dolog,
Szükség lesz rá addig, amíg a föld forog.”

A Miniszterelnökségtől sajnos nem Baltay válaszolt személyesen, de az biztos, hogy nem voltak teljesen elragadtatva a műsortól:

“a műsor nem tükrözi és nem is tükrözheti sem a Miniszterelnökség, sem a Csongrád Megyei Kormányhivatal szellemiségét, a szokatlan előadással nem tudunk azonosulni” – írták.

 A Miniszterelnökség nem tudott vele azonosulni? Így képzeljük az ovisok reakcióját

A polgármester szembemegy

Nógrádi Zoltán fideszes mórahalmi polgármester az esetről azt mondta: amióta ő vezeti a települést, minden jelentős beruházáson fellépnek a gyerekek. „Úgy ünnepel a közösség, ahogy neki jólesik. Ehhez politikai alapon senkinek semmi köze” – jelentette ki. Nógrádi szerint politikai hisztériakeltés zajlik, az óvodavezető sírva hívta fel, mert „megengedhetetlen hangnemben szidalmazták”.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője is megszólalt az ügyben, ő állítja, “meglepte a jelenlévőket a szokatlan hangvételű összeállítás.”

Olvasói sztorik