Belföld

A DK egyszerre támadja a Quaestort és az Iszlám Államot

vadai ágnes (vadai ágnes)
vadai ágnes (vadai ágnes)

De nem ugyanazokkal az eszközökkel.

A Demokratikus Koalíció vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ellen, mondta Vadai Ágnes. A parlamenti szavazáson támogatni fogják az Iszlám Állam elleni magyar katonai fellépést is.

A képviselő azt mondta, hogy a fiatal kora óta csak politikával foglalkozó Szijjártó Péter jelentős vagyongyarapodást tudhat magáénak, ugyanis több ingatlan mellett nyolcvan millió forintot meghaladó megtakarítással is rendelkezik.

Szerinte a Quaestor-botrány és az azóta kiderült tények, például az, hogy a miniszter a cég vezetőjét, Tarsoly Csabát „megkínálta” diplomata útlevéllel, illetve parlamenti belépővel, egészen más megvilágításba helyezik a vagyongyarapodását. Nem tudják – mondta Vadai Ágnes -, hogy van-e összefüggés a vagyonosodás és a Quaestor-botrány, illetve az „onnan kimentett pénzek között”, de a DK úgy érzi, ez most egy alkalom arra, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezzenek a tárcavezető ellen.

Vadai Ágnes egy másik témára áttérve közölte: a Demokratikus Koalíció támogatja az Iszlám Állam elleni magyar katonai fellépést. A DK elkötelezett a transzatlanti szövetség, az európai értékek és az univerzális emberi jogok iránt , mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik