Belföld

Nagykörút: most nagyon rossz a lusta gyalogosoknak

A kiskapukat megszüntették, amik maradtak, azokat se használják. Az életveszélynek vége.

Egy hete, az első kaotikus napon írtuk és mutattuk, mennyire súlyos a helyzet a frissen szétfúrt Nagykörúton. Buszsáv, dugó, tanácstalan járókelők, ideges autósok és életveszélyes pillanatok a megszüntetett zebrák környékén, amelyeket a gyalogosok csak azért is használtak. A szalagokat minduntalan letépkedték, a figyelmeztető táblák nem hatották meg őket, az autósokat pedig ők. Az eredmény: pár centin múló balesetek, dudálás és ordítozás. Megnéztük, mi a helyzet most, jelentjük, a helyzet jobb.

A gyalogosátkelőket ugyanis egyszerűen elkordonozták, így a gyalogosoknak eszükbe sem jut próbálkozni. Nem is próbálkoztak: úgy tűnik, egy hét elég volt, hogy elfogadják és megszokják a helyzetet. A korábbi neuralgikus ponton, a Jászai Mari térnél legalábbis minden rendben.

Csak egy-egy kisebb nyílás maradt, nyilván a munkásoknak, de ezeken sem próbált átevickélni senki. Nem is lenne könnyű, a sínek olyan állapotban vannak, hogy az önmagában kihívás lenne.

A működő zebrákat mindenki megtalálja, sőt, annyira belakták az új körutat, hogy már lazán szabálytalankodnak is.

A Nyugatinál már arra sem veszik a fáradságot, hogy letépkedjék a szalagokat.

A tömegközlekedés még mindig lassú, autóval még mindig reménytelen, gyalogosan pedig csak egy kicsit körülményesebb minden, mint előtte. A Hír24 tippje: idén tavasszal újabb biciklisrobbanás vár Budapestre, ezúttal kivételesen az I Bike Budapestként újrainduló Critical Masstől függetlenül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik