Belföld

Hózápor és jégeső csapott le az országban

havazas(210x140).jpg (havazás)
havazas(210x140).jpg (havazás)

A Börzsönyben hózápor söpört végig, míg északon és a Dunántúl déli felén jég potyogott – írja az Időkép.

A hétfői hidegfront meghozta az első hűvösebb, szeszélyesebb időjárási periódust. A hegyekben 1-2 fokig hűlt a levegő. A Nagy Hideg-hegyen intenzív hózápor söpört végig, míg a Kékes is kifehéredett egy kicsit – derül ki az Időkép cikkéből.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztása szerint az esti órákban eleinte még főként az ország északi felében majd fokozatosan az ország középső részein is még viharos (60-90 km/h) lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Az ország déli részein inkább 75 km/h alatti széllökések valószínűek. A szél a késő esti óráktól fokozatosan mindenütt mérséklődik.

A késő esti órákig elszórtan még kialakulhatnak zivatarok, amelyekhez jégdara és kezdetben még 75 km/h feletti széllökések társulhatnak.

Az ország délnyugati területein még kis valószínűséggel előfordulhat egy-egy zivatar, amelyhez intenzív csapadék, kisebb méretű jég (1 cm körüli átmérő) és akár egy-egy 85 km/h körüli széllökés is társulhat.

Kedden napközben helyenként 60-75 km/h-s délnyugati irányú, míg estétől 60-80 km/h-s északnyugati irányú széllökések fordulhatnak elő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik