Belföld

A Jobbik szerint életveszélyes a 3-as metró

Emberéleteket tesz kockára a városvezetés a metróvonal felújításának elodázásával. Az alulfinanszírozottság miatt a napi karbantartás is elmarad a párt szerint.

“A budapesti Jobbik felszólítja a főváros vezetését, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a hármas metró teljes vonalát a lehető leghamarabb felújítsák, a szerelvényeket lecseréljék, az állomásokat pedig akadálymentesítsék” – közölte a szélsőjobbos párt annak kapcsán, hogy a délelőtt folyamán több probléma is volt a 3-as metróval. A Kőbánya-Kispest végállomásnál vasbetondarabok estek a sínekre, a Nagyvárad téren egy szerelvényt félreállítottak, a Lehel tér–Gyöngyösi utca között áramellátási zavar keletkezett.

A Jobbik úgy látja, mindez azt bizonyítja, életveszélyes körülmények uralkodnak a teljes vonalon, “hiszen nem csak elavultak a szerelvények, de elhasználódott a kötöttpályás infrastruktúra is. A mai eseményekhez az is hozzájárult, hogy a folyamatos alulfinanszírozottság miatt nem csak a kötelező felújítások maradtak el, de a napi karbantartások is.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik