Belföld

Esős, szeles hét vár ránk

Esős augusztus 20. (augusztus 20, )
Esős augusztus 20. (augusztus 20, )

Hétfőn és kedden is esni fog, szerdán nem, de csütörtökön újra és akkor kicsit hűvösebbre is fordul az idő. Pénteken még hózápor sem kizárt a hegyekben.

Hétfő:

Nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, inkább csak rövid időszakokra süthet ki a nap, majd a délután második felében északnyugat, észak felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor. A nagyobb mennyiségű csapadék délen, a délutáni órákban valószínű. Kezdetben a délnyugati szelet kísérik helyenként – elsősorban északkeleten – erős lökések, majd a déli óráktól a szél egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira fordul, és az ország északi harmadán többfelé viharossá fokozódik.

Éjjel 5 és 9 fok között alakul majd a hőmérséklet, napközben 11- 17 fokra lehet készülni, délnyugaton lesz melegebb.

Kedd:

Északnyugat felől átmenetileg felszakadozik, majd ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, főként északnyugaton, északon időnként viharossá fokozódik.

A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1, 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 17 fok között alakul.

Szerda:

Felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan alakulhatnak ki záporok, az Északi-középhegység magasabb részein hózápor is előfordulhat. Az északnyugati szél gyakran megerősödik, időnként viharossá fokozódik, majd estére mérséklődik a szél ereje.

A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 15 fok között alakul.

Csütörtök:

Északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé várható eső, zápor, az Északi-középhegység magasabb helyein hó is lehet . A nyugati, északnyugati szél megerősödik, időnként viharossá fokozódik.

A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 12 fok között alakul.

Péntek:  

Változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan záporok is kialakulhatnak, a magasabb hegyekben hózápor is lehet. Az északnyugati szél időnként megerősödik, néhol lehet viharos széllökés, majd estére mérséklődik a szél.

A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között alakul.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik